‘Verboden liefde’, installatie over homoseksualiteit en gekte

Museum Het Dolhuys in Haarlem presenteert deze zomer ‘Verboden Liefde’, een installatie over homoseksualiteit en gekte. De tentoonstelling wordt gemaakt in samenwerking met COC Kennemerland en projectbureau Danner & Danner. In het kader van Haarlem Roze Stad, waarbij Haarlem de eerste stad in Nederland is die een jaar lang roze kleurt, is het voor Het Dolhuys een unieke kans om homoseksualiteit en gekte in beeld te brengen. Tot 1973 werd homoseksualiteit gezien als geestesziekte. Een interview met Rimko Danner, directeur van projectbureau Danner & Danner en maker van de installatie. ,,Het Dolhuys is bij uitstek de plek om voor eens en altijd vast te stellen dat homoseksualiteit geen geestesziekte is!’‘

Kijk op www.hetdolhuys.nl voor meer informatie.

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren