Obama voor homohuwelijk

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gister gezegd dat hij vindt dat homoseksuelen in de Verenigde Staten moeten kunnen trouwen. Hij hoopt met die uitspraak zijn progressieve kiezers in aanloop naar de presidentsverkiezingen van eind dit jaar steviger achter zich te krijgen.

De uitspraak van Obama maakt een einde aan maandenlange dubbelzinnigheid over het onderwerp, een van de gevoelige thema’s bij aankomende verkiezingsdebatten. Met zijn uitspraken is Obama officieel de eerste Amerikaanse president die een standpunt inneemt voor het homohuwelijk.

“Het is belangrijk voor mij om te benadrukken dat ik denk dat homoseksuele stellen moeten kunnen trouwen.”

Helaas is het homohuwelijk in Amerika per staat geregeld en verandert er op dat gebied met het nieuwe, duidelijke standpunt van Obama niets. Een pro-homohuwelijkstandpunt kan gevaarlijk zijn in de VS, vooral in de zogenaamde ‘swing states’ die zullen gaan bepalen of Obama in november opnieuw de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint.

(Bron tekst: NRC.nl – Bron afbeelding: Wikipedia.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren