Grote populariteitsboost op Twitter voor Obama na steun homohuwelijk

De bekendmaking dat hij het homohuwelijk steunt, heeft de Amerikaanse president Obama op Twitter geen windeieren gelegd. Zijn populariteit op het sociale netwerk, gemeten door het aantal positieve reacties te tellen, nam flink toe.

Dat schrijft socialemediasite Mashable op basis van gegevens van statistiekbureau Tipsy, dat onder meer het sentiment op Twitter in grafieken weergeeft. Tipsy hanteert een zogenoemde ‘sentimentscore’ om bij te houden hoe vaak er in positieve bewoordingen over een bepaald persoon of onderwerp wordt getwitterd.

Volgens het bureau is een score van 2 of 3 een gemiddelde positieve score. Nadat in de zeer conservatieve staat North Carolina dinsdagavond (lokale tijd) een amendement tegen het homohuwelijk werd goedgekeurd, werd er veel negatief over de Amerikaanse president getwitterd: de score voor ‘Obama’ zakte naar min zes. Maar nadat Obama woensdag in een interview met televisiezender ABC bekendmaakte dat wat hem betreft homo’s en lesbiennes in de VS wél met elkaar moeten kunnen trouwen, schoot zijn score binnen vijf uur omhoog naar plus acht.

Ook Obama’s Republikeinse tegenstrever Mitt Romney wist zich op Twitter te profileren, door daar nogmaals te benadrukken dat hij tégen het homohuwelijk is en blijft. Obama zette zijn boodschap ‘Homostellen moeten kunnen trouwen – Barack Obama’ ook op Facebook. Daar heeft het inmiddels al 189.788 ‘likes’ verzameld.

(Bron: Volkskrant.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren