Bestuur UvA wil niet geassocieerd worden met Gay Pride

Het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is niet van plan om tijdens de Gay Pride op een boot voor universiteiten plaats te nemen. Het CvB staat negatief tegenover een voorstel van UvA Pride, het homonetwerk van de universiteit, die een gezamenlijke ‘University Pride’-boot wil realiseren.

‘Het CvB wil niet geassocieerd worden met de Gay Pride’, aldus een woordvoerder. UvA Pride zet de plannen ondanks het besluit van de universiteit toch door. Het is de bedoeling dat ze samen met het homonetwerk van het Academisch Medisch Centrum, de Vrije Universiteit, de Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht een gezamenlijke ‘University Pride’-boot organiseren.

UvA Pride heeft vanaf begin april contact gezocht met Louise Gunning-Schepers, de voorzitter van het CvB. Dit heeft niets opgeleverd. FinanciĆ«le steun was niet mogelijk, maar ook wil er geen afgevaardigde van het bestuur plaatsnemen op de boot. Daarnaast wil het CvB niet met UvA Pride rond de tafel om de kwestie uit te praten. UvA Pride-voorzitter Laurens Buijs noemt de houding van het CvB ‘zeer teleurstellend en bijzonder onbeleefd’, en spreekt van ‘een bom onder de samenwerking tussen UvA Pride en het CvB’.

(Bron: AD.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren