Oud Hojokampdeelnemer wordt 4de bij Mr. Gay World-verkiezing

De 21-jarige Thom Goderie uit Roosendaal is vierde geworden bij de Gay World-verkiezing in het Zuid Afrikaanse Johannesburg. Naast de vijfde plaats, sleepte hij ook de Mr. Congeniality Award binnen, voor meest sympathieke deelnemer. De eerste prijs ging naar de Nieuw-Zeelandse Andreas Derleth, hij mag zich Mister Gay World 2012 noemen.

Goderie was in de zomer van 2011 al gekroond tot Mister Gay Nederland. Tijdens de vierdaagse homovariant op de Miss Universe verkiezing, lieten Mr. Gays van over de hele wereld zien wat ze waard waren op de onderdelen fotoshoot, sportwedstrijd, presenteren en een modeshow. Goderie gaf eerder aan dat zijn presentatie “nog wel wat beter kon.”

Goderie wil met zijn deelname vooral de tolerantie tegenover homo’s verbeteren. “In Nederland is dat al goed geaccepteerd, maar in landen als Ethiopië bijvoorbeeld niet.” Dat blijkt ook in aanloop naar de Gay World-verkiezing. De afgevaardigde van Zimbabwe zag zich gedwongen om op het laatste moment af te zien van deelname. Zijn familie had doodsbedreigingen ontvangen.

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal feliciteerde Goderie maandag met een brief. “De vierde plaats op een dergelijke wereldverkiezing is een mooi resultaat. Ik feliciteer hem daarmee. Hopelijk kan Thom en een dergelijke verkiezing bijdragen aan de verdere emancipatie en acceptatie van homoseksualiteit.”

(Bron: Omroepbrabant.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren