Onderzoek voor ouders: diversiteit in gezinnen

Diversiteit in gezinnen, diversiteit in opvoeden? Movisie is op zoek naar roze gezinnen en heterogezinnen die online een vragenlijst willen invullen. Aanleiding is een onderzoek naar het verschil in opvoeding tussen roze ouders en hetero-ouders dat Movisie onlangs startte in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Wat voor vragen hebben ouders als het gaat over de opvoeding van hun (jonge) kinderen. Hoe ervaren zij dit, zijn er zaken die zij moeilijk vinden of waar zij tegenaan lopen en bij wie kunnen ze in dat geval terecht voor hulp? De onderzoekers kijken of homoseksuele, lesbische en biseksuele ouders dit anders ervaren en andere vragen hebben dan ouders in traditionele vader-moeder gezinnen. Met de resultaten van het onderzoek kunnen professionals roze gezinnen informeren en adviseren over de opvoeding van hun (toekomstige) kinderen.

Naar wie zijn ze op zoek?
Homo- lesbische en bi-ouders, moeders maar juist ook vaders die samen 1 of maximaal 2 kinderen hebben in de leeftijd 0-10 jaar. Dit onderzoek richt zich specifiek op (niet gescheiden) koppels met kinderen die in die relatie zijn geboren. Het gaat om minimaal een kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Wil je meedoen? Vul dan deze vragenlijst in. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Alvast hartelijk dank!

(Bron: Movisie.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren