Flashmob tijdens Bevrijdingsfestival Den Bosch

De jongeren van Jong&Out hebben het initiatief genomen om op Bevrijdingsdag 2012 een Flashmob te organiseren om acceptatie en integratie van homoseksualiteit te bevorderen. Een Flashmob is een (vrij korte) publieke activiteit (bijvoorbeeld een dans, een ritueel, een groepssong, een spel, een stunt) van een groep mensen die plotseling en onverwacht op een openbare plek optreedt en snel daarna weer uiteengaat. Vaak is dit geen vaste groep mensen, maar zijn zij voor de gelegenheid via de social media bijeen gebracht.

Het Bevrijdingsfestival in Brabant vindt dit jaar plaats op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. De organisatie verwacht ca. 25.000 (merendeels jonge) bezoekers. Een uitgelezen kans om de boodschap op opvallende wijze met een groot publiek te delen.

Op de muziek van Lady Gaga, Born this Way, is een dans gemaakt. Op het hoogtepunt van de dag worden in het publiek 2000 klapbuizen uitgedeeld door 150 dansers. Vervolgens betreden 6 dansers het hoofdpodium op deze muziek. In het publiek start een groep van 150 dansers. Het publiek wordt aangespoord om mee te klappen met de klapbuizen om zo het spektakel compleet te maken.

De muziek van Born this Way is gekozen omdat het thema ervan aansluit op dat van Bevrijdingsdag: Vier Vrijheid. De 150 dansende deelnemers zijn via de social media uit het hele land geworven. Een mooie combinatie van contact, activering en performance.

Het volgende filmpje laat de dans zien.

(Bron: Jong&Out)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Flashmob tijdens Bevrijdingsfestival Den Bosch

 1. Laura says:

  Super leuk initiatief! Ik wens jullie veel succes!
  Tot hoe oud mag je meedoen?

  Groetjes,

  Laura th

 2. Ramon van Hamond says:

  Via onderstaand e-mailadres kan je je opgeven om mee te doen!
  jeno@cocnoordoostbrabant.nl

Reageren