Eerste homoboer in nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw

Het komende seizoen van Boer Zoekt Vrouw, waarvan de kickoff op 13 mei is, is er voor het eerst een man te zien die op zoek is naar een man. Het gaat om Willem (47) die in de Achterhoek woont, onthult het AD vandaag. Hij zou al twintig jaar een biologisch-dynamische zorgboerderij runnen waar verstandelijk gehandicapten werken.

Volgens ingewijden had Willem zich al een paar jaar geleden opgegeven, maar werd hij pas een maand geleden geselecteerd. De KRO wil zelf nog niets zeggen over de deelname van Willem: ‘Wij doen vóór de kick-off-uitzending nooit uitspraken over welke boeren meedoen. Dus nu ook niet’, laat woordvoerster Birgit Jansen weten. Eerder zei directeur Taco Rijssemus dat de omroep de kans met beide handen zou aangrijpen als zich een homoboer zou aanmelden.

Willem is vrijgezel na een relatie van 10 jaar. Een partner vinden is moeilijk voor hem, omdat hij de verkeerde types trekt: “Het is een grote vleesmarkt. Dat ik boer ben, heeft grote aantrekkingskracht. Maar wel de verkeerde. Want ze associëren het met sm, overalls, met seks in de stal en melkmachines.”

In het buitenland deden er al wel homoseksuele kandidaten mee met Boer zoekt Vrouw. In Vlaanderen deed in 2009 de lesbische boerin Conny mee. In Duitsland en Zweden heeft ook al een homoboer meegedaan.

(Bron: AD.nl/rtl.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren