PvdA start ombudsteam voor homo’s

De PvdA heeft sinds 1 maart een roze ombudsteam gestart. Naast de meer dan honderd lokale PvdA ombudsteams is er nu ook een gespecialiseerd landelijk ombudsteam dat zich richt op de problematiek met een roze randje.

Volgens de initiatiefnemers zijn er nog veel problemen onder holebis’s waar een groot deel van de samenleving niet of onvoldoende bij stilstaat. Tevens schiet de aanpak van deze problemen bij de overheid en politiek nog te vaak tekort of worden deze niet opgemerkt. Het roze ombudsteam gaat met deze problemen aan de slag en gaat samen met de betreffende personen in gesprek en zoeken naar een zo passend mogelijke oplossing. Tussentijds worden de resultaten van het ombudsteam regelmatig geĆ«valueerd om meer inzicht te verkrijgen in de problematiek.

Het roze ombudsteam bestaat uit vele vrijwilligers, leden en niet leden van de PvdA, die door het gehele land actief zijn. Het ombudsteam ondersteunt de lokale PvdA ombudsteams bij het oplossen van diverse problemen en gaat gesprekken aan met hen die tegen deze problemen aanlopen.

(Bron: gaykrant.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren