75% van homoseksuelen geen last van negatieve reacties

Ruim een kwart van de homoseksuelen in Nederland krijgt in het openbaar negatieve reacties vanwege hun seksuele voorkeur. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

 

Het rapport ‘Niet te ver uit de kast’ meldt echter ook dat het met de acceptatie van homoseksualiteit over het algemeen goed gaat. 83 procent van de Nederlandse bevolking vindt dat homo’s en lesbiennes vrij moeten zijn om te leven zoals ze willen. Homoseksuelen geven aan dat minder dan 10 procent van hen niet open is over hun geaardheid tegenover naasten. Ook meldden ze dat 92 procent van de moeders en 86 procent van de vaders hun voorkeur accepteert.

Ongeveer 1 op de 200 homoseksuelen heeft in 2010 en 2011 te maken gehad met fysiek geweld, zo blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In Nederland valt 3 procent van de mannen en 1,4 procent van de vrouwen op iemand van hetzelfde geslacht. Het aantal biseksuelen is groter, namelijk 6 procent van de mannen en 16 procent van de vrouwen.

(Bron: AD.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren