Gemeente Breda koploper in LHBT beleid

Vanaf heden mag Breda zich voor de aankomende jaren koploper noemen op het gebied van homo- en lesbisch-emancipatiebeleid. Reeds in 2008 ondertekende achttien andere gemeenten en toenmalig minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) een overeenkomst om vier jaar lang een voorbeeldrol te vervullen in het bespreekbaar maken van homoseksualiteit en het bestrijden van discriminatie en geweld tegen homoseksuele, lesbische en biseksuele inwoners. Als Stichting Outway zijn wij zeer verheugd dat Breda nu ook een van deze koplopergemeenten mag zijn.

Afgelopen dinsdag is het Bredase college akkoord gegaan met het koploperprogramma LHBT dat door de verschillende Bredase organisaties is opgesteld. Naast Stichting Outway zijn ook Radar, De Kringen en het COC Breda en Regio bij deze plannen betrokken. De aankomende jaren gaan deze organisaties zich onder andere richten op de thema’s; Onderwijs en jongerenwelzijn, Veiligheid, Zichtbaarheid en Zorg voor homoseksuele ouderen.

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren