Elke vrouw een Gay Best Friend

Schrijfster Heleen van Royen vindt dat iedere zichzelf respecterende vrouw een gay best friend moet hebben. Dat vertelde ze afgelopen dinsdagavond tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. Direct tijdens het introductiepraatje laat presentator Matthijs van Nieuwkerk doorschemeren blij te zijn geen homoseksuele beste vriend te hebben.

Van Royen heeft een van haar ‘GBF’s’ zoals het zelf noemt, meegenomen naar de uitzending. Hij is er echter een van haar “stuk of vier” GBF’s, omdat ze “altijd reserves” moet hebben. De vriend, Mika, laat weten zichzelf als een soort handtas te zien. Vervolgens worden Paul de Leeuw en Carice van Houten in de film Alles is Liefde aangehaald, waarin ze echter geen beste homo vrienden zijn maar broer en zus.

De toch wel benieuwde Van Nieuwkerk vraagt later in de uitzending hoe het dan zit voor mannen. Hij noemt lesbiennes daar niet simpelweg bij die term, maar ze worden door hem gebombardeerd tot ‘dykes’. Als Van Royen antwoord dat ze geen idee heeft hoe dat dan zit en vraagt of Matthijs zelf een lesbienne als beste vriendin heeft, volgt er een welgemeende “ik heb daar helemaal geen behoefte aan” als antwoord.

Fragment uit DWDD:

(Bron: Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren