TV programma ‘uit de kast’ krijgt derde seizoen

Dinsdag was de laatste aflevering van Uit de Kast bij de KRO te zien. Maar de omroep gaat het succesvolle programma met presentator Arie Boomsma wederom een vervolg geven. Het derde seizoen is al in voorbereiding.

In het programma Uit de Kast volgt presentator Arie Boomsma homoseksuele jongeren bij hun coming out. Doel van het programma is om meer inzicht te geven in de belevingswereld van gay jongeren en de zaken waar ze tegen aan lopen. Arie, die er niet zo heel lang geleden bij de EO nog werd uitgegooid juist vanwege zijn meningen over bepaalde voor de gelovige gemeenschap gevoelige zaken, heeft bij de KRO intussen een belangrijke positie ingenomen. Het programma past ook geheel bij de doelstellingen en waarden van deze publieke omroep, ondanks het feit dat in het bewuste programma juist de problematiek van het onderwerp in combinatie met het geloof aan bod komt.

Later dit jaar begint de KRO met de productie van een derde seizoen van het programma. Wie nog de recente afleveringen wil zien, kan dit via het internet doen op de website uitdekast.kro.nl. Arie Boomsma is alvast op zoek naar nieuwe kandidaten voor het programma. De KRO voegt toe: “De hoeveelheid reacties en discussies die het programma teweeg brengt, bevestigt dat homoseksualiteit, en specifiek het uitkomen voor je geaardheid, zeker nog aandacht verdient.”

In een interview in de volkskrant zegt Boomsma vandaag dat lesbiennes zich niet comfortabel voelen om in het tv-programma uit de kast te komen. Daarom zijn er voornamelijk heren te zien in ‘Uit de kast’. “De realiteit is dat veel meer jongens zich aanmelden voor het programma. We zijn wel met een aantal meisjes in contact geweest, maar die braken toch vaak de onderhandelingen af voordat we aan de opnames begonnen.” Daar waren volgens hem uiteenlopende redenen voor. “Bijvoorbeeld omdat ze toch bang waren voor de reactie van hun familie. Dat vonden we natuurlijk jammer, maar we wilden niet doordrukken als iemand afhaakte.”

(Bron: Totaaltv.nl / gaysite.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren