Nijmegen start LHBT-campagne op school

In Nijmegen hebben wethouder Henk Beerten en ROC Nijmegen-directeur Hanneke Berben samen met GGD Regio Nijmegen op donderdag 26 januari de kick-off gegeven van het traject ‘Ik ben Gay, maar op school dus niet’ op ROC-locatie Technovium.

ROC Nijmegen start het traject om een tolerant klimaat te kweken op het gebied van seksuele diversiteit. Niet alleen voor studenten, maar ook voor medewerkers. ROC Nijmegen gaat een mix van activiteiten inzetten volgens de pijlers van SchoolsOUT, een initiatief waarin de Nijmeegse scholen voor voortgezet onderwijs, primair onderwijs, ROC Nijmegen, GGD Regio Nijmegen, de gemeente Nijmegen, COC Nijmegen en DITO! samenwerken. GGD Regio Nijmegen gaat de komende tijd samen met de school het traject vormgeven en uitvoeren.

Doel van het traject ‘Ik ben Gay, maar op school dus niet’ is het creëren van een sociaal veilige school voor alle studenten en medewerkers, waar zowel kennis, zichtbaarheid en acceptatie van seksuele diversiteit geïntegreerd zijn binnen de opleidingen. Nijmegen loopt in Nederland voorop als het gaat om structurele aandacht voor seksuele diversiteit in het voortgezet onderwijs.

(Bron: Gaynews.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren