Hoe open ben jij?

En toen zaten we in het vliegtuig, heerlijk 9 dagen bijkomen op Cuba. Het was heerlijk weer en we hebben genoten maar daar gaat het nu niet om.

Vlak voor kerst was ik in gesprek met een collega. Hij maakte de terechte opmerking dat ik helemaal geen sieraden droeg. Niet eens een ring of zo van mijn vriend. Natuurlijk heb ik daar wel aan gedacht, maar het is zo’n gedoe om achter de ringmaat te komen en het toch nog als verassing te houden. Maar hij had gelijk en ik ben een ring gaan kopen. Neeeee geen huwelijksring maar een soort van vriendschapsring maar dan iets meer ;-). De ring was snel gevonden, alleen de vraag wanneer gaan we hem geven? Doen we het nog met kerst? Of toch wachten tot de vakantie?

Uiteindelijk vond ik het romantischer om het tijdens een romantisch etentje bij zonsondergang op Cuba te geven. Dus met veel moeite de ringen verborgen gehouden en gewacht tot het moment op Cuba. Natuurlijk moest het wel aan het begin van de vakantie, want dan kon ik in ieder geval zien of ik al bruin was geworden ;-).

Echter toen we op Cuba aankwamen kreeg ik een raar gevoel. Hoe ga ik het hem geven zonder dat meteen iedereen aan het meekijken is en er raar naar je wordt gekeken? Ik heb helemaal geen probleem met mijn homoseksualiteit, maar ja in het buitenland is het toch wel anders. Ik had ook geen idee hoe de Cubanen tegen homoseksualiteit aankijken. De kans dat mensen dus raar zouden kijken en het misschien gevolgen zou hebben, zat er dus in. Ik begon me steeds ongemakkelijker te voelen en vroeg me dus af wanneer ik ze zou geven. Om een lang verhaal kort te maken……… ik heb de ringen gegeven vlak voordat we gingen zwemmen gewoon op de hotelkamer (hoezo romantisch). Mijn vriend en ik zijn niet heel erg klef in het openbaar. Af en toe een knuffel of elkaar vasthouden. Maar ook hier speelde de gedachte van raar of straks worden we opgepakt een rol. Het heeft geen grote rol gespeeld en we hebben een mooie vakantie gehad.

Ik ben wel heel benieuwd of je als homopaar rekening houdt met de plek waar je bent? Houd je er al rekening mee op het moment dat je een vakantieland kiest? Arke heeft bestemmingen speciaal alleen voor homo’s of gay friendly. Zou jij daar naar toe gaan? En als je er dan bent, houd je er dan rekening mee dat het misschien door de inheemse bevolking niet wordt geaccepteerd? Gedraag je je anders dan in Nederland? Laat het weten. Ik ben heel benieuwd.

This entry was posted in Column and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren