Gamen met homo’s

Arme Tony Perkins. De president van de Amerikaanse Family Research Council heeft zichzelf wereldwijd belachelijk gemaakt in een radio-uitzending waarin hij zijn licht laat schijnen op het videospel Star Wars: The Old Republic. Het online rollenspel werd afgelopen december gelanceerd en krijgt binnenkort een uitbreiding die ‘same-sex relationships’ mogelijk maakt. Vertaald: als je een maatje zoekt in de strijd tegen de Dark Side, hoef je je niet te beperken tot heteroseksuele relaties, maar behoort mannetje-mannetje of vrouwtje-vrouwtje ook tot de opties.

Nu zijn dit games die voornamelijk door een jonge, mannelijke groep van hardcore gamers worden gespeeld. Maar ook The Sims3 – een spel waarin je de levens van ‘Sims’ aanstuurt, een spel dat meer door meisjes dan door jongens wordt gespeeld – doet niet moeilijk over homoseksualiteit. De Sims op je computerscherm zijn neutraal in hun seksuele voorkeuren, maar kunnen door de speler zowel in hetero- als homoseksuele richting worden gestuurd. Je flirt, geeft andere Sims complimentjes, en als het klikt kan er gezoend worden, ook in de openbare ruimte van het spel, waarbij geen van de andere (computergestuurde) Sims een wenkbrauw optrekt. Seks hebben mag ook, in bed of anders in de douche of in een hooiberg – de computer vervaagt dan het beeld automatisch om de jonge spelertjes niet te choqueren.

Voor beide standpunten is iets te zeggen, en duidelijk is dat hier een grens wordt afgetast. Maar cruciaal is de respons van BioWare op de Fenris-controverse. Werd Fenris gewist of aangepast in software updates? Kwam er een samengeknepen-billen statement? Nee hoor: ‘de makers zijn niet verplicht ‘correcte’ gay personages te maken. Ze zijn hooguit verplicht homo’s als mensen neer te zetten.’ Einde discussie.

(Bron: Depers.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren