Frisofeest gaat door

De organisatie van het Frisofeest in Eindhoven staat vanavond gepast stil bij het ongeluk van prins Johan Friso. De tweede zoon van Koningin Beatrix werd vorige week vrijdag tijdens het skiën bedolven onder een lawine. Bezoekers van het maandelijkse festijn kunnen geld doneren voor de stichting Bergrettungdienst Österreich, die vorige week vrijdag in actie kwam na het lawineongeval van prins Johan Friso. De opbrengst van de inzamelingsactie gaat naar de reddingsorganisatie.

Het homofeest werd twintig jaar geleden naar de prins genoemd. Het gerucht ging toen dat Friso homoseksueel was. Het Frisofeest begint vrijdagavond om elf uur in de Effenaar. Het wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden en staat vrijdagavond in het teken van de liefde.

De organisatie van het evenement heeft sinds het ongeluk geregeld contact met de leiding van de Effenaar. De betrokkenen zijn onder de indruk van het ongeluk in Oostenrijk, maar ze vinden het te ver gaan om het feest af te gelasten. Het draagt weliswaar dezelfde naam maar “voor veel bezoekers is er geen verband meer tussen de naam van de prins en de naam van het feest”, zegt de organisatie.

(Bron: OmroepBrabant.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Frisofeest gaat door

  1. Pingback: Homepage

Reageren