COC-prijs voor Boris Dittrich en Maria van Oosten

De Bob Angelo-penning van het COC is dit jaar toegekend aan Boris Dittrich en Maria van Oosten. De winnaars ontvingen de prijs zondagmiddag 29 januari uit handen van COC-voorzitter Vera Bergkamp, wegens hun bijzondere verdienste voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Toen Maria in 1992 ondervond dat er geen enkel magazine voor handen was dat zich richtte op lesbische en biseksuele vrouwen, besloot ze in het diepe te springen en zelf het initiatief te nemen. Met het tijdschrift ‘Zij aan Zij’ zette Van Oosten volgens Bergkamp ‘niet alleen een prachtige glossy neer, maar vooral ook een niet meer weg te denken platform waar lesbische en biseksuele vrouwen herkenning, erkenning en rolmodellen vinden. Daarmee leverde ze een belangrijke bijdrage aan de emancipatie van lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland’.

‘Dittrich leverde als politicus een cruciale bijdrage aan de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht’, zegt COC-voorzitter Bergkamp. ‘Nu het huwelijk tien jaar is opengesteld en negen landen het Nederlandse voorbeeld volgden, willen we hem daarvoor eren’.

‘Als LHBT-organisaties leggen we de bal voor het doel, maar zonder de steun van 15 miljoen Nederlanders kunnen we niet scoren’. De receptie kreeg daarom ‘Rise Up!’ als motto.

(Bron: Zijaanzij.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren