Boek: De Nacht dat de Sterren Dansten

Als 52-jarige werkloze transgender met een HBO-opleiding leidt schrijver Peter Holleman een teruggetrokken bestaan. Als geen ander ziet hij hoe angsten, vooroordelen, intolerantie, kortzichtigheid, hebzucht en streven naar economisch gewin de mens in haar macht heeft. ,,Aan de ene kant explodeert de bevolking en aan de andere kant plunderen we de aarde. Steeds meer mensen hebben steeds minder te plunderen en over vijftig jaar is er helemaal niets meer te plunderen. Inmiddels weten we dat de aarde een oase is in een grenzeloze woestijn van leegte, gaswolken en rotsblokken. Een kosmisch paradijs. Daarom moeten we nu stappen zetten om het anders te gaan doen.”

Het verhaal speelt zich af bij een groep gelovigen die in het Zuiden van Frankrijk leefde (Katharen). Omdat hun visie en taboedoorbrekende levensstijl niet strookte met die van het katholicisme, werden eind 11e en begin 12°e eeuw bijna een miljoen katharen op de brandstapel vermoord door de inquisitie en door een kruisleger dat de Paus naar Zuid-Frankrijk stuurde.

In zijn boek laat Holleman plantenfysioloog Paul Janssen via visioenen terugkeren naar die tijd, wanneer hij in een Middeleeuwse burcht in Frankrijk een klimaatcongres bijwoont. Hij legt contact met zielsverwante Shantah, die hem mee terugneemt naar 1145. Door haar ogen ontdekt hij die bijzondere wereld met totaal andere waarden en normen.

Het boek heeft al lovende kritieken gekregen in De Telegraaf en het AD en van de publieksjury van de onafhankelijke Gouden Meeuw Literatuurprijs. ,,Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien,” concludeert de jury in haar rapport. Ook op de website van het boek, www.vipassanaweb.nl, zijn de lezers lyrisch over het boek. ,,Ik denk dat iedereen die dit boek leest anders naar de wereld zal gaan kijken,” concludeert een van de recensenten.

Enkele reacties van lezers:
‘Mijn waardering voor dit boek is enorm.’
‘Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen.’
‘Heb het boek inmiddels uit en schreeuw het nog net niet van de daken!’
‘Ik denk dat iedereen die dit boek leest anders naar de wereld gaat kijken.’
‘Een mooier geschenk kan je iemand niet geven.’
‘Zelden een boek gelezen waarbij ik het zo erg vond dat ik het uit had!’

Tijdelijke Aanbieding!
Bestel De Nacht dat de Sterren Dansten tijdelijk voor slechts 10 euro inclusief verzendkosten binnen Nederland of voor 14,90 inclusief verzendkosten in België.
Deze aanbieding is geldig tot 15 april 2012

Peter Holleman/Chantal Alaïs
De Nacht dat de Sterren Dansten
Meer info en bestellen via www.vipassanaweb.nl

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren