Tel Aviv beste gay vakantiebestemming van 2011

Het Israelische Tel Aviv is verkozen tot beste reisbestemming voor homoseksuele mannen in 2011. New York is tweede geworden, Toronto derde. De peiling werd gehouden door Gaycities.com. De stad is trots op deze prijs.

Burgemeester Ron Huldai: “De uitkomst van de verkiezing versterkt het feit dat Tel Aviv een stad is die alle soorten mensen accepteerd. Waarin iedereen volgens zijn eigen principes kan leven en trots mag zijn.” Israel’s tweede stad werkt sinds 2010 intensief aan zijn imago als roze reisbestemming. Ook Expreszo bezocht Tel Aviv afgelopen zomer en was erg onder de indruk van de goede sfeer.

De overweldigende uitkomst, Tel Aviv won met 43 procent van de stemmen, kan niet iedereen bekoren. Mensenrechtenorganisaties geven aan dat Israel de goede rechten voor homoseksuelen gebruikt om ander mensenleed te maskeren. Hagai El-Ad, directeur van de Association for Civil Rights in Israel: “Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een strategie ontwikkeld om Israel neer te zetten als het beloofde land voor homoseksuelen, in de hoop dat dit er voor zorgt dat mensen hun ogen sluiten voor de schending van de mensenrechten hier.”

(Bron: Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren