Speciale nummerborden voor homoseksuele chaffeurs

De Amerikaanse staat Indiana lanceert een nummerplaat met regenboogkleuren die homoseksuele chauffeurs op hun wagen kunnen bevestigen. Het Amerikaanse Departement voor Motorvoertuigen weigerde aanvankelijk om de regenboog-nummerplaat, waar een holebi-vereniging om gevraagd had, te maken.

Volgens het departement zou er geen winst zitten in de verkoop van de nummerplaten.
De holebi-vereniging uit Indiana was het niet eens met het Departement voor Motervoertuigen en stapte naar de rechter. Zij argumenteerden dat het departement hun aanvraag had verworpen op niet-grondwettelijke basis.

De nieuwe nummerplaat heeft een logo met veelkleurige handen die naar de hemel reiken en is sinds 28 december te koop. Bestuurders kunnen de plaat kopen voor 40 dollar, waarvan 25 dollar naar de holebi-organisatie IYG (Indiana Youth Group) gaat. Indiana zou de tweede Amerikaanse staat zijn, na Maryland, die met een holebi-getinte nummerplaat op de proppen komt.Vorig jaar werden meer dan 420.000 speciale nummerplaten verkocht wat goed was voor een opbrengst van 11 miljoen dollar voor verschillende onafhankelijke organisaties.

(Bron: Gaylive.be)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren