Spaanse homo’s willen eigen bejaardenhuis

Bejaarde Spaanse homo’s en lesbiennes zijn de pesterijen in reguliere bejaardenhuizen zat en hebben het initiatief genomen een complex te bouwen exclusief voor gelijkgestemden. Homoseksualiteit is in het progressieve Spanje nog niet zo lang algemeen geaccepteerd waardoor nog veel bejaarden homoseksuelen verafschuwen en leven met de opvatting dat homoseksualiteit een ziekte is. Initiatiefnemer Federico Armenteros laat weten dat veel Spaanse oudere homo’s hun laatste dagen slijten in eenzaamheid omdat ze door het personeel maar vooral de bewoners niet geaccepteerd worden.

De locatie van het nieuwe bejaardentehuis ligt net buiten het stadje Rivas-Vaciamadrid. De relatief nieuwe voorstad van Madrid staat bekend om zijn jonge, progressieve populatie en in het gemeentehuis (foto) is enthousiast gereageerd op de komst van het homo-bejaardenhuis. De bouwgrond is beschikbaar gesteld door een Spaanse homo-organisatie maar initiatiefnemer Armenteros is nog op zoek naar de 14 miljoen euro die het project moet gaan kosten.

Inmiddels hebben ruim 20 personen zich ingeschreven maar er is plek voor 110 bejaarden. Zodra voor alle plaatsen is ingeschreven en banken garant staan voor de investering kan met de bouw worden begonnen. En kamer in het complex gaat rond de 1400 euro per maand kosten, maar dan mag wel kosteloos gebruik worden gemaakt van de bibliotheek, fitnesszaal en het gezondheidscentrum. Als alles naar verwachting verloopt kunnen de eerste homoseksuele bejaarden in 2014 hun nieuwe onderkomen betreden.

(Bron: gaysite.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren