Spaanse homo’s boos op schrijver ‘Coming out straight’

In een paar eenvoudige stappen heteroseksueel worden, wie wil dat nu niet? Het boek van Amerikaanse ‘psychotherapeut’ Richard A. Cohen genaamd “Coming out straight: understanding and healing homosexuality” leert brave burgers al sinds 2001 hoe je van je ‘same-sex attachment disorder‘ af kunt komen, en sinds kort ook in Spanje.

Spaanse homobelangenorganisaties zijn woedend over de nieuwe druk van het haatboek en roepen op tot een verbod, gezien uitgeverij Libros Libres subsidie ontvangt van de Spaanse overheid. De uitgever laat weten dat een verbod een aanslag zou zijn op de vrijheid van meningsuiting. “Homo’s hebben recht op leven, maar ze mogen het recht van anderen die een uitweg zoeken in hun homoseksuele bestaan niet in de weg staan,” aldus een woordvoerder van de uitgeverij.

In het boek komen enkele mannen aan het woord die volgens eigen zeggen zijn genezen van hun ‘disorder’. Ook beschrijft Cohen hoe hij zijn homoseksuele geaardheid heeft kunnen ombuigen en nu als happy hetero door het leven gaat. “Het is niet erg je aangetrokken te voelen tot iemand van het zelfde geslacht, maar er naar leven zal leiden tot frustraties en pijn,” schrijft Cohen. Hij beweert ook dat niemand als homo wordt geboren maar dat de opvoeding, jeugdtrauma’s en invloeden van buitenaf zorgen dat een kind homoseksuele gevoelens ontwikkeld.

Overigens is Cohen al in 2002 uit de American Counseling Association geknikkerd voor het doorbreken van het daar geldende verbod op het misbruiken van de machtspositie tegenover cliënten en bedrog. Sindsdien mag hij zich geen psychotherapeut meer noemen.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

(Bron: expreszo/gaysite/Gawker)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren