Renault sluit homohuwelijk

“De tijden veranderen, dus de nieuwe Twingo ook.” In een land waar het per slot van rekening verboden is om huwelijken tussen mensen van het gelijke geslacht te sluiten, maakt het Franse Renault een sterk statement voor huwelijksgelijkheid. Het nieuwste spotje van het automerk draait om een vrouw die haar vader in een Twingo naar het altaar rijdt…

Vraag blijft hoeveel homo’s daadwerkelijk achter het stuur van een Twingo gezien willen worden. Gaywheels.com – ’s werelds meest bezochte site voor LHBT-autoconsumenten – noemt de auto “vanuit sommige hoeken bijna net zo sportief als een Chevrolet Sonic of Volkswagen Golf”. De boodschap waarderen ze wel.

Het is niet de eerste autoreclame die de LHBT-gemeenschap moet aanspreken. Eerder werden ook al lesbische vrouwen voor het marketingkarretje van de autofabrikanten gespannen. Zij kunnen kiezen uit een stoere Toyota of eveneens een Twingo (dit keer een roze). Die laatste advertentie werd in Italië verboden omdat het te spannend zou zijn en “er te weinig technische details van de auto worden belicht”.

(Bron: Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren