Regenboogvlaggen op de Australian Open

Vandaag begint het grote tennis evenement Australian Open. Australische homorechtenorganisaties roepen op om vanmiddag met zoveel mogelijk regenboogvlaggen het evenement te bezoeken. Op deze manier willen ze “peaceful” en zonder te storen oproepen tot het verbeteren van de acceptatie van homoseksuelen.

Er wordt opgeroepen tot deze actie naar aanleiding van uitspraken van Margaret Court, een voormalig tenniskampioene. De 69-jarige Court liet afgelopen week optekenen dat homoseksualiteit een keuze is en dat een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht niet moet kunnen. Court werkt tegenwoordig in een kerk in Perth en een van de tennisarena’s van de Australian Open is naar haar vernoemt.

Directeur van de Grand Slam, Craig Tiley, staat achter de regenboogvlaggen. “Mensen hebben elk recht om hun mening te verkondigen en dat geldt ook voor iedereen die maandag in regenboogkleuren of met vlaggen komt. Dit omarmen we. Maar ons evenement gaat uiteindelijk om tennis, dus dit mag niet verstoord worden. Ik geloof ook niet dat dit protest voor veel lawaai of moeilijkheden gaat zorgen.”

(Bron: Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren