Homotherapie ook in Duitsland

De homotherapie van Nederlandse GGZ-instelling ‘Different’ is niet enig in zijn soort. In Duitsland werd vorige week bekend dat de vereniging van katholieke dokters een homeopathische kuur aanbiedt om je seksuele geaardheid om te keren.

Duitse homo-organisaties zijn not amused. Ze noemen de de therapie tegen homoseksualiteit “een regelrechte belediging die getuigt van een beschamend gebrek aan respect voor homoseksuelen en biseksuelen” en stellen verder dat “het aanprijzen van onwerkzame medicatie voor onbestaand lijden” onaanvaardbaar is. “Ze spelen in op de onzekerheden van jonge homo’s en biseksuelen en hun ouders. Dergelijke belachelijke behandelingen kunnen destabiliserend werken”, aldus een woordvoerder. “Alle serieuze experts zijn het erover eens dat seksuele oriëntatie al in de vroege kindertijd vastligt.”

De religieuze vereniging, die zichzelf ‘de stem van de katholieke medische gemeenschap’ noemt, schrijft op haar website dat “hoewel homoseksualiteit geen ziekte is, er een hele reeks behandelingen voorradig zijn om dergelijke neigingen te onderdrukken. Daarbij horen constitutionele behandelingen met homeopathische middelen zoals Platinum, psychotherapie en religieuze sessies”. Een van de homeopathische middelen die worden voorgeschreven, is Globuli. Dat zijn pilletjes die voornamelijk uit suiker bestaan.

“We weten dat er een aantal mensen is met homoseksuele gevoelens die in een spirituele en psychologische noodsituatie verkeren en enorm lijden”, stelt gero Winkelmann, de voorzitter van de katholieke artsen in Der Spiegel online. “Als iemand ongelukkig is, ziek of in nood verkeert, moet die persoon bij ons hulp kunnen vinden”. De arts, die een privé-praktijk heeft met een klemtoon op homeopathie, beroept zich op ‘medisch-psychotherapeutische, filosofische en theologische literatuur’ wanneer hem om een wetenschappelijke basis voor de behandeling wordt gevraagd.

Zie ook: Tweede kamer: Stop vergoeding homotherapie

(Bron: hln.be/Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren