Gaybashing voortaan meldbaar via app

Met deze app kun je zelf een ‘aangifte’ doen van homofoob geïnspireerd geweld. In essentie is het een zeer simplistische app met slechts twee functionaliteiten. In de eerste plaats kun je een melding doen van een “assault”.

Via de gps-functie van je toestel wordt je locatie bepaald en er wordt je gevraagd om wat extra info toe te voegen. Zoals een korte omschrijving van het voorval en of het ging om een geval van verbale of fysieke agressie. Ook kun je optioneel je e-mail nog achterlaten, al is het mij niet direct duidelijk voor wie dit dan zichtbaar zal zijn (alvast niet voor de doorsnee gebruiker van de app).

Verder kun je ook op Google maps de ingediende voorvallen bekijken. Wanneer er veel voorvallen in een gebied zijn worden deze gegroepeerd met vermelding van het aantal, als je inzoomt worden ze dan weer uitgesplitst. Het icoontje verschilt naargelang het gaat om een geval van fysieke of verbale confrontatie. Door te klikken kom je op een omschrijving van het incident.

Opvallend is dat zowel de site van Outrage! als de app in het Engels is. Op hun site vind je daar volgende verklaring voor: “The LGBT-community consists of many different nationalities. Bar a few only, English is understood by all of them.”

(Bron: Themobilerevolation.be)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reageren