Paarse Vrijdag

Vandaag is het dan zover; de tweede editie van Paarse Vrijdag! Dé dag dat je kunt laten zien dat je tegen homofobie bent (of, om het positiever te zeggen: vóór homo-acceptatie). Een super initiatief, al zeg ik het zelf!

Als vrijwilliger van Stichting Outway (en ook wel als lesbiënne) voel ik me uiteraard verplicht om ook iets paars te dragen. Iets wat voor mij eigenlijk geen probleem is, omdat ik vrij veel paars in mijn kast heb, aangezien het één van mijn favoriete kleuren is.

Toen ik mijn moeder afgelopen week vertelde over Paarse Vrijdag, ging ze het opzoeken op internet, en zei ze direct ‘Goed zo! Ik doe ook zeker iets paars aan!’, wat ik erg fijn vond, omdat het mij toch nog extra het gevoel geeft dat ze mij accepteert zoals ik ben; iets wat inmiddels voor mij bijna vanzelfsprekend geworden is. Helaas geldt dit alleen niet voor iedereen.

Paarse Vrijdag schijnt vrij groot te zijn; ik hoor voornamelijk dat bijna alleen scholen hieraan meedoen, en ben toch eigenlijk wel benieuwd of bedrijven er ook iets mee doen. Dit jaar is tenslotte pas het tweede jaar dat het gehouden wordt.

Ik vind het wel goed dat de politiek er ook iets mee doet; ik vond een filmpje van minister Rutte die een paarse stropdas droeg, vorig jaar op Paarse Vrijdag; ben benieuwd of hij dit jaar een paars overhemd aan heeft. Naar mijn idee is het heel belangrijk dat de politiek er ook een statement over maakt, want hierdoor bereik je toch een veel breder publiek. Je hoort gelukkig ook steeds meer dat politici uitkomen voor hun geaardheid, het wegpesten van homo’s in de wijk en het fenomeen weigerambtenaren zorgen voor veel discussie en de politiek vindt het belangrijk dat er voorlichting over homoseksualiteit gegeven wordt op scholen. Dus wat mij betreft werkt de Tweede Kamer volop aan homo-acceptatie.

Ik draag vandaag paars, jij ook?!

This entry was posted in Column and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Reageren