Onderzoek: Voorlichting op scholen over homoseksualiteit

Een meerderheid (71%) van de jongeren wil dat alle middelbare scholen les gaan geven over homoseksualiteit. Dit blijkt uit onderzoek onder het 1V Jongerenpanel, waaraan ruim 2.000 jongeren hebben meegedaan die op de middelbare school zitten of daar net van af zijn.

Van de circa 600 jongeren die nu nog op de middelbare school zitten, denkt 64% dat het op hun school moeilijk is om ‘uit de kast’ te komen. Van alle jongeren die homoseksuele leerlingen kennen of gekend hebben zegt 17% dat die door medeleerlingen gepest zijn of onnodig gekwetst.

Nu geen les
Zes op de tien jongeren (61%) denken dat de homo-acceptatie verbetert als er les over gegeven wordt. Maar op dit moment wordt het nauwelijks in de klas behandeld: slechts 15 procent van de jongeren zegt een les te hebben gehad over homoseksualiteit; bij 43 procent is het in de klas nooit aan de orde geweest. Vier op de tien (38%) stellen dat het onderwerp wel eens ‘ter sprake’ is gekomen in de les. Met de homo-acceptatie in Nederland is het volgens ruim een derde (35%) van alle ondervraagden slecht gesteld.

Verplichten?
Jongeren vinden dat scholen les moeten geven over homoseksualiteit, maar het gaat de meeste ondervraagden (51%) te ver om dat wettelijk te verplichten. Vier op de tien (45%) willen de lessen over homoseksualiteit wél verplicht opleggen. Jongeren vinden zichzelf overigens wel homotolerant: ze geven zichzelf gemiddeld een 8,2.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

(Bron: 1V jongerenpanel)

Outway geeft ook al ruime tijd voorlichtingen op middelbare scholen. Je school hiervoor opgeven kan via outway.nl/voorlichting

This entry was posted in Nieuws, Video and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Reageren