De weigerambtenaar

We zijn in de Nederlandse taal weer een nieuw woord rijker, namelijk de weigerambtenaar. Iemand die voor het rijk werkt en weigert om mensen van hetzelfde geslacht te trouwen. Dat is ongeveer de definitie van van de weigerambtenaar.

Met verbazing heb ik, als homo, de discussie omtrent de weigerambtenaar gevolgd. Hij of zij zou ontslagen moeten worden, er is sprake van discriminatie etc etc. Kort gezegd: de politiek heeft weer een onderwerp waarmee ze kunnen scoren. En natuurlijk trapt half homo Nederland er weer in aangevoerd door Meneer Krol.

Waarom moet het homo zijn nou weer opgedrongen worden aan de hele wereld? Er wordt geroepen dat we gelijk moeten zijn, dat we dezelfde rechten hebben als hetero’s, maar ondertussen willen we zelf alles apart hebben. We hebben de gay games, gay pride, gay uitgaansgelegenheden, gay sauna’s, gay vakanties, gay websites en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoezo we zijn niet apart?

Ik begrijp de ophef over de weigerambtenaar niet. Stel je voor je bent gelovig opgevoed en bent al 20 jaar trouwambtenaar.Je hebt altijd met veel plezier mensen getrouwd en doet dat nog met veel plezier. Nu kunnen sinds de laatste paar jaren ook homo’s trouwen. Dit druist tegen alle principes in waar je voor staat. Je bent zo eerlijk om dat te zeggen en wat zijn de gevolgen hiervan? Je wordt ontslagen!! Ik als homo wil gewoon dat ik ervoor uit kan komen dat ik homo ben, maar een gelovige trouwambtenaar moet het voor zich houden dat hij geen homo’s wilt trouwen. Wie discrimineert nou wie?

Ik snap sowieso niet dat je als homostel getrouwd wilt worden door iemand die er helemaal niet achterstaat. Maar wat krijg je nu? Ambtenaren die homostellen gaan trouwen, maar er eigenlijk op tegen zijn, maar hun mond houden omdat het anders hun baan gaat kosten. Nou dat zal me een feestje worden.

Ik blijf erbij, laat die mensen ook hun mening hebben. Respecteer dat ze het hardop durven te zeggen dat ze geen homo’s willen trouwen en stop met die kolder dat deze mensen ontslagen moeten worden. De “nieuwe” trouwambtenaar (trouwambtenaar in wording) moet wel beseffen dat hij/zij homo’s moet gaan trouwen en zal dat ook niet mogen weigeren. Zij weten waar ze aan beginnen.

En voor de homostellen die nu gaan trouwen: ga als homostel gewoon op zoek naar een ambtenaar die dat wel wilt. Die blij is dat twee mensen die van elkaar houden met elkaar willen trouwen. Je wilt tenslotte toch ook dat de mooiste dag van je leven, de mooiste dag wordt?

Deel jij Pascal’s standpunt of denk je er heel anders over? Geef hieronder je mening!

This entry was posted in Column and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De weigerambtenaar

  1. Hans says:

    Jammer dat je net ff die alinea over “nieuwe” trouwambtenaren ertussen moest gooien, Pascal, dat ontkracht je hele column.
    Verder ben ik het volledig met je eens.

    • Peter says:

      niet jammer, maar juist de enige alinea die de column compleet maakt… das mijn mening tenminste.

Reageren