Corné komt uit de kast

De nieuwe reeks van KRO’s Uit de kast begint 27 december met het aangrijpende verhaal van Corné, een jongen van 21 jaar, die is opgegroeid in een streng gereformeerd gezin. Hij durft niemand te vertellen dat hij al zijn hele leven op jongens valt. Zelfs niet aan zijn broers en zusje, waarmee hij een hele sterke band heeft.

In gedachten komt Corné wel tien keer per dag uit de kast, maar hij weet gewoon niet hoe hij dit moet aanpakken. Homoseksualiteit ligt erg gevoelig in de omgeving waarin hij is opgegroeid, dus hij is vreselijk bang voor de consequenties. Hij stelt zijn coming-out steeds verder uit. Toch is nog langer zwijgen voor hem geen optie. Arie volgt Corné als hij zijn broers en zusje gaat vertellen dat hij homo is. Dan komt het moment dat hij, met de steun van zijn zusje, naar zijn ouders gaat om te vertellen wat hij heel lang voor zich heeft gehouden…

Dinsdag 27 december 2011 om 21.20 op nederland 3.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

This entry was posted in Nieuws, Video and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Corné komt uit de kast

  1. Ramona says:

    Dapper van hem om het openbaar te maken tegenover zijn ouders, broers en zus en eigenlijk tegenover heel nederland. Met spanning wachtte ik af hoe zijn ouders zouden reageren. Het was heel mooi wat zijn vader zei, wij zijn er voor je. Alleen Ik heb wat moeite met dat er geleefd moet worden vanuit de bijbel. Ik hoop echt dat zijn ouders hier vanaf stappen wanneer zij zien dat hun zoon gelukkig is met een man. En dat de deur dan ook voor hem open blijft.

Reageren