Was ik maar hetero

Misschien heb je de posters van de Kinderombudsman al gezien op het station of in een bushokje. Het schenden van kinderrechten door geweld, pesten of discriminatie. Aangrijpende verhalen, waarvan een het verhaal is van Dave. De tekst wind er geen doekjes om: ‘Was ik maar hetero, dacht ik bij elke klap’.

Wat doet de Kinderombudsman?
Sinds 1 april 2011 heeft Nederland een Kinderombudsman die de rechten van kinderen en jongeren tot 18 jaar beschermt. Hij is onafhankelijk en mag onafhankelijk onderzoek doen. Hij wil dat iedereen de rechten van kinderen en jongeren in Nederland respecteert. Vind je dat kinderrechten worden geschonden? Vertel het de Kinderombudsman.

Dave
Nederland staat bekend als een progressief en tolerant land. Toch zijn er steeds meer signalen dat het pesten van homoseksuelen vaak voorkomt. Dave kan daarover meepraten. Hij werd jarenlang gepest, geslagen en geschopt door zijn schoolgenoten omdat hij homo is. Ieder kind heeft het recht om te zijn wie hij is.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reageren