Outway naar International Summercamp overleg!

Onze Duitse zuster organisatie Jugendnetz Lambda organiseert al enige jaren het Internationaal Summercamp voor holebi’s! Landen als IJsland, Israël, Frankrijk, Finland en natuurlijk Duitsland nemen aan dit kamp deel!

Bij ons kriebelt het…. het kriebelt zelfs al enkele jaren om ook aan dit kamp deel te nemen!Na intensief mailcontact is Stichting Outway afgelopen weekend afgereisd naar Keulen voor een gezamenlijk overleg met de Duitse jongerenorganisatie Lambda (Jugendnetzwerk Lambda).

Vrijdag zijn we met de auto richting Keulen gereden en verbaasden ons dat het eigenlijk helemaal niet zo ver weg was! Zelfs Groningen is verder! Groot voordeel natuurlijk dat de benzine in Duitsland nog wat goedkoper is! Daar aangekomen ingecheckt in het Mercure hotel en even opgefritst.

Vervolgens gelijk door naar de tram en naar het centrum gereisd. Hier hadden we afgesproken met Sussi, Steffi und Stefan! Leuk om kennis te maken met een organisatie die veel op Outway lijkt! We hebben heerlijk gegeten bij een Italiaan en veel gepraat over Lambda, de koepelorganisatie van Duitsland en hun kampen, maar natuurlijk ook over onze activiteiten bij Outway en onze Hojokampen!

‘s Avonds met zijn allen Glühwein gedronken en gezellig gebabbeld en op tijd weer terug naar het hotel, want de zaterdag planning was behoorlijk vol! Onderweg naar het hotel volgde verbazing na verbazing! Ik beschouw Nederland als een tolerant land, maar wow Keulen! Erg leuk om te zien hoe mensen daar gewoon als homokoppel hand in hand over straat lopen midden tussen de drukte van 11-11-11 en hier niemand vreemd van opkeek, er tientallen regenboogvlaggen hangen door de stad en holebi’s met een regenboogsticker op de achterkant van hun auto rond rijden!

Zaterdagmorgen dus vroeg uit ons bed voor een brunchmeeting in een gezellig restaurantje. Wij twijfelde er nog over om bij IKEA te gaan ontbijten, maar nee dit was echt een koopje en werkelijk de halve tafel vol met broodjes en beleg! Tijdens de brunch hebben we het voornamelijk gehad over het internationale kamp en hoe het allemaal te werk gaat.

Het International Summercamp vind aankomend jaar plaats in Thüringen in een klein plaatsje in de voormalige DDR en dat wel van 28 juli t/m 5 augustus. Tien dagen lang dus!
Net zoals op het Hojokamp zijn er leuke activiteiten en workshops en hebben ze enkele uitstapjes zoals een bezoek aan Weimar, Erfurt en voormalig concentratiekamp Buchenwald! Een super ervaring dus!

Het ziet er allemaal erg goed uit en we gaan dan ook ons best doen om vanuit Nederland deel te gaan nemen! Wil jij het als eerste horen als de inschrijving voor het International Summercamp open gaat? Stuur dan een mailtje naar internationalsummercamp@outway.nl

This entry was posted in Column, Nieuws and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Reageren