Musical: Lelies

In België wordt hard gewerkt aan de musicalversie van “Lelies” (Les Feluettes). 20 november gaat de musical over het aangrijpend liefdesverhaal van Vallier en Simon in premiére.

In 1952, speelt een groep gevangen, onder leiding van de oude Simon Doucet, een toneelstuk voor bisschop Jean Bilodeau. Voor Simon is het toneelstuk een finale biecht. Het toneelstuk is gebaseerd op de gebeurtenissen die zich veertig jaar daarvoor hebben afgespeeld in het plaatsje Roberval, waar Simon Doucet en Jean Bilodeau samen studeerden aan het Sint Sebastiaan College.

Het toneelstuk van de gevangenen vertelt het verhaal van de relatie tussen Vallier en Simon. Een relatie die ontdekt wordt, mede door toedoen van de jaloerse Bilodeau. Maar naarmate het toneelstuk vordert wordt duidelijk wat de ware toedracht is. Simon bewijst dat hij reeds veertig jaar onterecht gevangen wordt gehouden en dat niet hij, maar Bilodeau verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van Vallier. 

“Les Feluettes” is zonder twijfel het populairste stuk van Michel Marc Bouchard. Wereldwijd was het te zien in meer dan 40 landen, waaronder Nederland. In 1996 werd het stuk ook verfilmd door de Canadese regisseur John Greyson.

Informatie/muziek/kaartverkoop vind je op www.lelies-demusical.be

Meer toneel, cabaret of musical tips? kijk dan onder media/on stage!

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.