Flikker zelf op!

Na Uit de Kast, de thema-uitzending Flikker Op! en de registratie van de canal parade op de Gay Pride is er opnieuw een tv-programma in aantocht dat moet bijdragen aan de homo-emancipatie en -acceptatie. De Avro werkt met producent Skyhigh TV aan het programma Flikker Zelf Op!, meldt Spits. In deze serie wil de omroep homoseksuelen die in hun buurt gepest worden met behulp van een coach helpen om het pesten te stoppen. En daarbij moet begrip en tolerantie in de buurt worden gekweekt.

“Er is de laatste tijd heel veel gebeurd op dit gebied. Het is een schrijnend en maatschappelijk relevant probleem”, zegt Avro-directeur Peter Lubbers. “Onze doelstelling is om zaken als deze aan de kaak te stellen. De Avro besteedt jaarlijks ook aandacht aan de Gay Pride, verdraagzaamheid is een belangrijk onderwerp voor ons.”

In de reeks wordt niet alleen ingezoomd op de pesterijen, maar ook ingegaan op bestaande vooroordelen over homo’s. Vragen als: is homoseksualiteit eigenlijk wel geaccepteerd in Nederland of is dat slechts schijn, hoe doen we het ten opzichte van de rest van de wereld, heb je problemen met een buurjongen die met zijn vriend hand in hand loopt, zullen aan de orde komen. En welke verantwoordelijkheid hebben de media bijvoorbeeld?

Wie Flikker Zelf Op! gaat presenteren, is nog niet duidelijk.

bron: zappen.blog.nl

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren