9 december is het weer Paarse vrijdag

Dé dag waarop hetero-scholieren hun solidariteit tonen met hun LGTB-klasgenoten door iets paars te dragen. Paarse Vrijdag is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar hebben leerlingen door heel het land paars gedragen om stil te staan bij de reeks zelfmoorden onder homojongeren. In Nederland is suïcide onder homojongeren ook een probleem. De helft van alle homojongeren heeft wel eens aan zelfmoord gedacht en 9 procent van de homo/bi-jongens en 16 procent van de lesbo/bi-meiden heeft wel eens een zelfmoordpoging ondernomen. Dat is vijf keer vaker dan bij heterojongeren.

Zorg dat jouw school 9 december ook mee doet aan Paarse vrijdag! Laat jouw concierge/ leraar/directeur het gratis actiepakket  bestellen, bestaande uit posters, flyers en armbandjes.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.