Gemeente Breda en Eindhoven gaan er voor!

Eindhoven, Helmond en Breda horen bij een groep van 21 gemeenten die voor 1 februari volgend jaar komen met een ‘roze emancipatiebeleid’. Zij krijgen daarvoor als beloning gedurende 3 jaar 20.000 euro per stad. Lenie Scholten (Wethouder Eindhoven, Welzijn) en Isabel Joosen (Directie Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Breda) hebben woensdag in Den Haag namens de deelnemende gemeenten een handtekening onder een intentieverklaring gezet. De handtekening namens de regering was van minister Marja van Bijsterveld.

De 21 gemeenten beloofden met een plan te komen waardoor de plaatselijke veiligheid en de weerbaarheid van de LHBT`s verbetert. Doel van het plan moet ook het verbeteren van de sociale acceptatie van die groepen zijn.

Al eerder ging een groep van 18 grote gemeenten een dergelijke afspraak aan met de minister. Eindhoven, Helmond en Breda horen dus bij de ‘tweede lichting’. Stichting Outway verbaasde zich enkele jaren geleden al over het feit dat de gemeente niet aan dit programma wilde mee werken en heeft destijds ook bezwaar aangetekend.

Stichting Outway is zeer verheugd dat de gemeenten nu wel het initiatief hebben genomen om aan het koplopersprogramma mee te werken. Stichting Outway zal in de verschillende steden actief aan dit programma mee werken.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.