Ouders waarderen Hojokamp!

Dit jaar organiseert Stichting Outway van 1 t/m 5 augustus voor het negende keer het Hojokamp. Door deze vele jaren ervaring staan de workshops en teamtalks speciaal voor jongeren als een huis, en dat merkt iedereen. De combinatie van activiteiten, entertainment en support-activiteiten zorgen er voor dat alle jongeren met stevigere schoenen het Hojokamp verlaten! Regelmatig horen wij zeer positieve reacties van ouders over dit goede initiatief.

De moeder van Ramon (19) weet ons perfect te vertellen waarom ze Stichting Outway een warm hart toedraagt: “Ramon had ons de website van het Hojokamp gegeven en vroeg ons om toestemming om naar dit kamp te gaan. Aanvankelijk opende ik sceptisch de website. Een kamp voor homojongeren. Wat moest ik daar nu van verwachten? Mijn gedachten dwaalden af naar Roze Maandag op de kermis in Tilburg en de Gay Pride,” aldus Ramon`s moeder. “Maar wat je als eerste opvalt als je de site opent, is het enthousiasme waarmee de begeleiding over dit kamp praat en alle enthousiaste reacties van oud deelnemers.”

“In augustus 2009 is Ramon naar het Hojokamp geweest. Hij heeft het niet alleen erg naar zijn zin gehad, maar ook werd hem na die week duidelijk wie hij was. Hij kwam dan ook na een week als herboren naar huis. Vol enthousiasme vertelde hij over het kamp en over de vele vrienden die hij er had gemaakt. Hij was in die week niet alleen veel over zichzelf te weten gekomen maar ook over allerlei onderwerpen die van belang zijn voor homojongeren,” vertelt ze. Op het kamp zijn er bijvoorbeeld gesprekken met familieleden van teamleden en is er informatie over seksualiteit en HIV/soa`s. “Er is echt nagedacht over de inhoud van het kamp en dat alles georganiseerd door vrijwilligers,” besluit Ramon`s moeder enthousiast.

Niet alle jongeren die mee gaan op Hojokamp zijn uit de kast. Het is dus soms erg lastig voor de jongeren om toch mee te kunnen op Hojokamp. Maar deze moeite is het dubbel en dwars waard. Jongeren uit heel Nederland t/m 25 jaar die van 1-5 augustus 2011 dit geweldige evenement mee willen maken kunnen zich via www.hojokamp.nl opgeven. Al jaren is het Hojokamp helemaal vol, dus wacht niet te lang met opgeven! Houd bovendien de Expreszo in de gaten en krijg €10,- korting op het deelnamegeld.

Onderstaand promovideo geeft je een indruk van deze fantastische week:

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.