Bidbook Roze Zaterdag 2013 gepresenteerd!

`Diversiteit kleurt je leven!` dat is de slogan waarmee de alliantie Roze Zaterdag Eindhoven 2013 een bidbook heeft samengesteld. Dit bidbook is dinsdagavond 26 april in het Eindhovense stadhuis door Tom van den Nieuwenhuijzen, de voorzitter van deze samenwerking, uitgereikt aan wethouder Lenie Scholten, Outway-voorzitter Wijnand Pels en voorzitter van COC Eindhoven en regio Kay Sachse.

In een prachtig vormgegeven bidbook, dat geheel door vrijwilligers is gemaakt, presenteert Eindhoven haar plannen om in 2013 “Roze Stad” van Nederland te worden. Het bruist immers volop van ideeën en initiatieven in Eindhoven om rond de jaarlijkse Roze Zaterdag met diverse grote en kleinere partijen zichtbaarheid te geven aan holebi-seksualiteit in de diversiteit die Eindhoven al heeft.

“Outway is er trots op dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan het tot stand komen van dit bid, mede door de torenhoge inzet van een van onze vrijwilligers,” aldus Wijnand Pels, voorzitter van Outway. “Er liggen mooie plannen om op een positieve manier de diversiteit van onze samenleving kleur te geven.”

Het bidbook zal volgende week aangeboden worden aan de Stichting Roze Zaterdagen Nederland, welke vervolgens alle kandidaat-steden zal bezoeken. Op Roze Zaterdag 2011 op 2 juli in Groningen, zal vervolgens bekend gemaakt worden welke stad in 2013 dit festijn mag organiseren. (Waarvan wij natuurlijk hopen dat dit Eindhoven is! 🙂 ). Meer informatie over Roze Zaterdag Eindhoven 2013 kun je vinden op de website www.rozezaterdageindhoven.nl.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.