Homojongeren organiseren COC Songfestival

Het 17e Nationaal COC Songfestival wordt op 26 november gehouden in Theater Gooiland in Hilversum. Het festival wordt dit jaar georganiseerd door het Homojongerenplatform, de winnaars van het 16e Nationaal COC Songfestival.

De keuze is op Theater Gooiland gevallen vanwege de prachtige locatie en de goede bereikbaarheid vanuit heel Nederland. Theater Gooiland beschikt over een mooie theaterzaal en twee feestzalen voor de afterparty die traditioneel na het festival wordt georganiseerd. “De afgelopen jaren moesten belangstellenden vaak lange afstanden afleggen om het COC Songfestival te kunnen bezoeken. Het was voor ons al snel duidelijk dat we het festival in 2011 op een meer centrale locatie wilden laten plaatsvinden”, vertelt Jan-Douwe Douwstra voorzitter van het Homojongerenplatform (HJP) 

Het is de eerste keer dat het HJP het Nationaal COC Songfestival organiseert. In 2009 beleefde het HJP zijn debuut op het roze liedjesfestival met de emotionele lesbische ballade “Het is over” en behaalde daarmee de derde plaats. Na dit succes besloot het HJP afgelopen jaar weer mee te doen met de zevenkoppige formatie The Straight Cats. Met het nummer “STAY GAY” won het HJP het COC Songfestival 2010. “Het is geweldig om te zien dat een groep jongeren zich op deze manier inzet voor een stuk zichtbaarheid. Binnen de groepen jongeren waar het HJP mee samenwerkt, merken we dat het steeds minder uitmaakt welke geaardheid iemand heeft en dat vinden we erg positief”, aldus Douwstra.

Het Nationaal COC Songfestival is in 1996 ontstaan nadat Nederland niet mee kon doen aan het Eurovisie Songfestival. Het kleine festival van toen is uitgegroeid tot een waar roze liedjesfestival waar al meerdere bekende Nederlanders aan hebben meegewerkt.

Het HJP is de landelijke koepel van homo-, lesbo-, bi- en transgender jongerengroepen en ondersteunt hen door bijvoorbeeld trainingen te organiseren. Verder ontwikkelt het HJP projecten die de situatie van homojongeren in Nederland verbetert en vertegenwoordigt het HJP de homojongeren op landelijk niveau. Outway is een van de lidorganisaties van het Homojongerenplatform.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.