Nauwelijks geweld tegen homo’s in Eindhoven

EINDHOVEN – Geweld tegen homo`s lijkt in de regio Eindhoven nauwelijks voor te komen. Uit cijfers van de politie blijkt dat de afgelopen vijf jaar zeven gevallen van homogeweld zijn gemeld. Ilse Wasser van de politie Brabant Zuid-Oost wijst er wel op dat de aangiftebereidheid laag is.

 Tom van den Nieuwenhuijzen, raadslid van GroenLinks in Eindhoven en homoseksueel, bevestigt het beeld. “Eindhoven is een veilige stad voor homo`s. Ik merk wel dat de laatste jaren de toon agressiever wordt, maar tegenwoordig wordt iedere minderheid in Nederland minder tolerant behandeld.”

 Ook Outway kan zich in dit beeld vinden. “Eindhoven is een homo-vriendelijke stad. In onze voorlichtingen op scholen zien we wel dat de toon tegenover holebi`s harder wordt, maar gelukkig lijken de geweldscijfers mee te vallen,” aldus Marc Janssen, bestuurslid Voorlichting.

Ben jij slachtoffer van geweld vanwege je seksuele geaardheid? Meld dan altijd bij de politie!

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.