Na succes 18min.eu nu ook 25min.eu

BEST – De speciaal voor homo-tieners ingerichte profielenwebsite 18min.eu heeft zijn duizendste deelnemer verwelkomd. De Stichting Vrienden van de Gay Krant spreekt van een mijlpaal en is blij dat zoveel lesbische en homoseksuele tieners de weg hebben gevonden naar deze beschermde website. Tegelijk is vandaag de website 25min.eu in gebruik genomen. 

18min.eu is drie jaar geleden op verzoek van veel Nederlandse en Vlaamse holebi-tieners door de SVGK opgericht om deze groep een virtueel vriendennetwerk te bieden waar ze over hun gevoelens kunnen praten. Daarbij werd steun gegeven door het Nederlandse Ministerie van OCW en de Kindertelefoon. Het succes van de site leverde ook een nieuwe uitdaging op: steeds meer jonge twintigers blijken nog midden in een coming out-fase te leven en vroegen of ook voor hen een beschermde site in het leven kon worden geroepen. Per vandaag honoreert de SVGK die verzoeken met 25min.eu.

De 14-jarige Kevin Hijne uit Uithoorn, woordvoerder van 18min.eu, onderstreept de noodzaak van de twee beschermde holebi-sites: “Er zijn nog altijd veel jongens en meisjes die het thuis niet kunnen of durven te vertellen en op hun school of sportclub gepest worden. Dankzij 18min.eu en 25min.eu kunnen we vrienden maken en kun je elkaar helpen met dingen als coming-out.”

 Kevin ziet dat er steeds meer aandacht komt voor homoseksuele jongeren. “Een programma als Uit de Kast van de KRO helpt daarbij. Verder is het fijn dat scholen bereid zijn Gay Straight Alliances in te richten. Dat verbetert de verhoudingen tussen homoseksuele en heteroseksuele klasgenoten. Want tenslotte willen we het allemaal een beetje fijn hebben op school en zonder stress omtrent de acceptatie van je geaardheid kunnen studeren.”

 Jongeren uit Nederland én Vlaanderen kunnen na leeftijdcontrole toegang krijgen tot 18min.eu en 25min.eu. Naast profielen bieden de sites een forum, nieuws, een chatoptie en adresseninfo.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.