Vandaag: Wereld Aids dag!

Vandaag is het Wereld Aidsdag; een dag waarop in de hele wereld wordt stilgestaan bij de effecten van het HIV-virus voor mensen over de hele wereld. Het lijkt misschien een ‘ver van je bed – show’ als je de verhalen op televisie over HIV in Derde Wereldlanden ziet. Maar het komt soms toch ook dichter bij dan je denkt. Wat moet je er nu mee als jonge holebi?

Het HIV-virus kun je krijgen door onveilige seksuele contacten te hebben met HIV-geïnfecteerden. Jongeren denken vaak ten onrechte dat zij geen risico lopen, dit is echter niet helemaal waar. Helaas stijgen de HIV-infecties in Nederland nog jaarlijks en blijken veel homojongeren vaak onveilige seks te hebben. Daarom adviseert Schorer (het kenniscentrum voor gezondheid bij holebi`s) om bewust te zijn van je condoomgebruik en je twee keer per jaar op HIV en SOA`s te laten testen, een advies dat Outway natuurlijk overneemt. Het klinkt misschien heel zwaar, maar zorg gewoon dat een condoom een ‘ritueel’ is bij je seksspel en zorg zo dat je achteraf geen minder leuke cadeaus overhoudt aan een leuke beleving.

Natuurlijk steunen wij ook de acties van andere organisaties. Steun STOPAIDSNOW en geef een HIV-geïnfecteerd weeskind een toekomst; SMS hiervoor “Toekomst” naar 4333 (eenmalig €1,50 per SMS).

Verder kun je nog makkelijk een digitale condoleancekaart sturen op de website aidshulpmoetblijven.nl, om het Aidsfonds en STOPAIDSNOW te steunen in hun oproep naar de politiek om de internationale aidshulp niet te korten. (Een actie die al zijn eerste vruchten lijkt af te werpen omdat een kamermeerderheid hier achter staat.)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.