Hojokamp zet rollenspel-actie op voor Glazen Huis

Het Glazen Huis van 3FM komt naar de stad waar Stichting Outway haar roots heeft liggen: Eindhoven. Natuurlijk kunnen wij daar niet omheen en ontwikkelden de organisatoren van het Hojokamp 2011 een actie waarbij het goede doel van Serious Request centraal staat! Het grootste rollenspel van Nederland is op donderdag 23 december om 14:00u op de Markt in Eindhoven.

Waarom organiseert Stichting Outway deze actie?
3FM schenkt de opbrengsten dit jaar aan de kinderen die (indirect) slachtoffer zijn geworden van HIV/Aids. “En op het Hojokamp laat Stichting Outway de deelnemende jongeren ook inzien hoe snel dit virus zich kan verspreiden,” aldus Dennis Willems, organisatieteamlid Hojokamp 2011. Hiervoor is een speciaal rollenspel ontwikkeld wat we groots gaan spelen op donderdag 23 december om 14:00u bij het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven.

De actie: Het grootste rollenspel van Nederland!
Het rollenspel is gebaseerd op het `Aidsbekertjesspel`. Dit spel laat zien hoe snel een virus als HIV zich kan verspreiden onder een groep mensen. Voor een vrijwillige bijdrage kopen deelnemers een rolbeschrijvingskaartje en een bekertje om te `proosten`. Het rolbeschrijvingskaartje vertelt iets over je op het gebied van seksualiteit. De een zal bij het vrijen steeds een condoom willen gebruiken, de ander is wat losser en weer een ander trekt zich nergens iets van aan. Elke speler krijgt ook een bekertje waarin zijn/haar fictief lichaamssap zit. Op basis van hun rol gaan spelers telkens een gesprekje aan. Hierna beslissen ze of ze wel of niet willen vrijen (lichaamssappen uitwisselen) en of ze dit veilig of onveilig doen, aan de hand van hun rolbeschrijving op het kaartje. Dit gaat zo`n 30 minuten verder totdat het eindsignaal klinkt. Vervolgens kan iedereen bij centrale posten zijn bekertje (lichaamssappen) laten testen op HIV-besmetting.

Waar en wanneer is de actie van het Hojokamp?
Op donderdag 23 december om 14:00 begint “Het Grootste Rollenspel van Nederland” op de Markt in Eindhoven. Na het afloop doneren we de opbrengst aan Het Glazen Huis. Zorg dat je erbij bent!

Steun onze actie!
Steun onze actie door dit bericht te plaatsen op Hyves, Facebook en Twitter. Je kunt ons op nog meer manieren helpen! Op de website van het Eindhovens Dagblad kun je stemmen op onze actie. Wellicht krijgen we dan ruimte op deze website en in de krant zodat we nog meer mensen op kunnen roepen om aan dit rollenspel mee te doen: Elke week kun je opnieuw stemmen via deze site.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.