UIT TIP: Vuurdansers

De ogenschijnlijk onmogelijke liefde tussen een Algerijn en een Nederlander vormt de basis van het toneelstuk ‘Vuurdansers’ dat door Stichting Droomproducties is geproduceerd en op 12 en 13 november 2010 in Eindhoven te zien is.

Na vier generaties ‘nieuwkomers’ in Nederland zijn leefstijlen en denkwijzen van autochtone en allochtone Nederlanders bepaald niet volledig met elkaar vervlochten. De manier waarop bijv. in allochtone gemeenschappen over ‘homoseksualiteit’ wordt gedacht, is duidelijk: het bestaan ervan wordt vaak ontkend dan wel volstrekt niet geaccepteerd, soms zelfs uitmondend in fysiek geweld tegen homo’s. Anderzijds wordt in de Nederlandse homogemeenschap vaak negatief over Noord-Afrikanen gedacht. Onwetendheid, vooroordelen en culturele verschillen spelen op de achtergrond een grote rol!

Daar gaat ‘Vuurdansers’ over: een Nederlandse en een Noord-Afrikaanse student raken verliefd op elkaar en worden geconfronteerd met de verschillen in culturele achtergronden, opvattingen over liefde en het omgaan met elkaar. Hun relatie verloopt bepaald niet via gebaande paden en ze komen elkaar ‘heftig’ tegen. Houdt de liefde stand of wordt er een oplossing gevon-den? Hoe ziet die er dan eventueel uit?

Het COC Eindhoven wil samen met OVAA bijdragen aan de discussie en de dialoog tussen verschillende culturen en tradities. Daarom worden voor deze toneeluitvoering in het bijzonder scholieren en direct betrokkenen uitgenodigd om niet alleen een toneelstuk te zien maar ook om de dialoog met elkaar aan te gaan, van elkaar te leren en vooral ook om te leren om samen in dit land te wonen.

De uitvoeringen vinden plaats op 12 en 13 november in Plaza Futura, Leenderweg 65, Eindhoven. De voorstellingen beginnen op beide avonden om 20:00. Na de voorstelling is er nog ruimte voor discussie en gesprek met elkaar.

Meer informatie over het toneelstuk is tevens te vinden op www.vuurdansers.nl. Kaarten kunnen worden besteld via vuurdansers@coceindhoven.nl. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro (COC-leden betalen 5,00 euro).

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.