Onderzoek: Homo-intolerantie op de kaart

Het tolerantiegehalte van Nederland lijkt anno 2010 niet meer zo vanzelfsprekend. Een beeld dat naar voren lijkt te worden gebracht door de media. Denk aan nieuwsitems die zich onder andere richten op het homogeweld in Amsterdam, het wegpesten van homoseksuele buren in Utrecht en het weigeren van hosties aan homoseksuelen in ‘s-Hertogenbosch. Maar wat is eigenlijk de perceptie van homoseksuelen zelf? In dit onderzoek proberen wij; twee Sociologie studenten, dan ook antwoord te geven op de vraag wat homoseksuelen en biseksuelen zelf ervaren op het gebied van dreiging en/of intolerantie. Een gegeven dat hier specifiek op gemeentelijk niveau onder de loep genomen zal worden – en erg aansluit op de actualiteiten.

We zijn op zoek naar homo’s, lesbo’s en bi’s die woonachtig zijn in Nederland. Zowel jongere als oudere holebi’s kunnen aan ons onderzoek deelnemen. We kunnen je gegevens erg goed gebruiken! Indien je wilt meewerken kun je op deze link klikken. Dit zal maximaal vijf minuten van jouw tijd in beslag nemen en natuurlijk wordt er vertrouwelijk met je gegevens omgegaan.

Sabine Wibier & Nick Pijnappel

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.