Gemeenteraad Eindhoven steunt Roze Zaterdag 2013!

De gemeenteraad van Eindhoven steunt de kandidaatstelling van haar stad voor Roze Zaterdag 2013. Dat werd vanavond met 44 stemmen voor en 1 stem tegen in de gemeenteraadsvergadering besloten. Het raadslid Stoevelaar (CDA) stemde als enige tegen de motie.

De raadsleden Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks), Bianca van Kaathoven (SP) en Rogier Verkroost (D66) dienden een motie in waarin zij de gemeente opriepen om bestuurlijke steun te verlenen aan de kandidaatstelling van Eindhoven. Met het raadsbesluit kan Eindhoven de intentieverklaring voor de organisatie van de Roze Zaterdag ondertekenen. Ook wethouder Lenie Scholten (GroenLinks) sprak haar steun uit voor de organisatie van de Roze Zaterdag en complimenteerde Van den Nieuwenhuijzen en Van Kaathoven voor het realiseren van een breed draagvlak in de samenleving, alvorens een motie in te dienen.

Het bid-book (organisatieplan voor de dag) moet voor 1 mei 2011 bij de Stichting Roze Zaterdagen Nederland liggen.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.