Roze Zaterdag 2013 in Eindhoven?

EINDHOVEN – De landelijke Roze Zaterdag moet over twee jaar in Eindhoven plaatsvinden. De gemeenteraadsleden Tom van den Nieuwenhuizen en Bianca van Kaathoven hebben het initiatief genomen om het evenement naar hun stad te halen.

Volgens Van den Nieuwenhuizen staan de homo-organisaties in Eindhoven, waaronder Outway, unaniem achter het plan en hebben ze hun medewerking toegezegd. In september willen Van den Nieuwenhuizen (GroenLinks) en Van Kaathoven (SP) een motie indienen in de gemeenteraad. Wethouder Lenie Scholten (GroenLinks) heeft zich volgens hen al achter het plan geschaard. De twee initiatiefnemers willen dat het geen exclusief feestje voor de scene wordt. ,,Het moet een groot volksfeest worden”, zegt Van Kaathoven.

Roze Zaterdag wordt sinds 1977 jaarlijks in Nederland gehouden. Het landelijke evenement begon ooit als een manifestatie voor een gelijke positie van homo`s en lesbiënnes in Nederland. Dit jaar werd Roze Zaterdag in juni in Amersfoort gehouden. Volgend jaar zal het in Groningen plaatsvinden. Daar kost de organisatie zo`n 300.000 euro.

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.