Protestactie anti-homogeweld Amsterdam

Naar aanleiding van recente anti-homo geweldadigheden organiseren enkele initiatiefnemers a.s. zondag een protestactie bij het Homomonument. De initiatiefnemers en het COC Amsterdam roepen tolerant Amsterdam op om massaal te demonstreren.

De recente berichten over homofoob geweld in Amsterdam hebben veel stof doen opwaaien in de Amsterdamse HLBT-gemeenschap. Op 5 mei werd een 38-jarige man mishandeld bij het Homomonument en op 3 juni werd er een jongeman mishandeld bij het Amstel Station. Twee  mannen die “provoceerden“ door niet iets te doen, maar door enkel te zijn, homo te zijn.

Verschillende individuele initiatiefnemers uit de HLBT-gemeenschap, die menen dat er de afgelopen tijd nog meerdere, (niet-geregistreerde) slachtoffers zijn gevallen in Amsterdam, organiseren  als reactie een protestactie.

De initiatiefnemers en het COC Amsterdam roept tolerant Amsterdam op om a.s. zondag massaal deel te nemen aan de protestactie bij het Homomonument.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.