Jongen van 10 leidt Arkansas gay right pride

Overal ter wereld worden dit weekend verschillende gay prides gehouden. Onder andere Roze Zaterdag in Amersfoort, maar ook bijvoorbeeld in Antwerpen én in de Amerikaanse stad Fayeteville te Arkansas, Amerika. Aldaar wordt hij gepresenteerd door een jongen van nog maar tien jaar oud. Hij is de `Grand Marshal` van de parade dit weekend. Will Philips is echter niet de eerste de beste scholier. Het afgelopen najaar zorgde hij al voor commotie door de op scholen gebruikelijke eed van trouw aan de Amerikaanse vlag te weigeren. Dit omdat hij vond dat homo`s en lesbiennes in zijn land niet dezelfde vrijheid genieten als ieder ander. De organisator van de betreffende pride, Joney Harper, geeft als reden voor het aanstellen van Will aan dat hij met zijn statement meer voor de gaycommunitie heeft gedaan dan veel mensen die misschien wel vier keer zo oud zijn. De rol van de jongen op de pride is vooralsnog met name symbolisch. Harper: “Het is hier geen San Francisco of New York, het feest is hier bijna een familie-aangelegenheid. Alles wat Will zal doen is lachen en zwaaien.” Een conservatieve groep heeft al aangegeven de organisatoren waarschijnlijk aan te klagen vanwege `kindermishandeling.`

 

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.